Photographer

Blog

Blogs written by Chantal van den Broek.

Test shoots

Anne Rhodé

Human Models

Mijn allereerste test shoot, was met Anne Rhodé. Ik heb haar ontmoet tijdens een opdracht voor de Amsterdam Fashion Week, waar we beiden model stonden voor Goldwell. We raakten aan de praat en ik kwam er achter dat ze een dorp naast mij woont! Hoe toevallig? Hieronder een aantal foto's, die in mijn garage zijn gemaakt.

Van te voren hadden we een kleurenthema opgesteld voor de kleding, zodat het een beetje in één lijn zou blijven. De kledingsetjes waren een combinatie van mijn kleding en haar kleding.

 
Chantal van den Broek, shoot Femke(16).jpg

Femke

Freelance model

Met Femke kwam ik via Facebook in contact. Ze heeft bij een aantal modellenbureau's gezeten, maar had haar modellenwerk even op een lager pitje gezet en wilde graag weer een simpele shoot doen. Hier hielp ik deze natural beauty graag mee!

Zoals je kunt zien, hebben we er voor gekozen om de focus op portretten en half bodies te leggen. Als je graag full bodies van jezelf wil, kan dat natuurlijk ook!

 

Sira

New Generation Models

Ik ben lid van een aantal groepen op Facebook die bestemd zijn om samen te werken op fotografisch gebied. Op een dag kwam ik een foto tegen van dit model, Sira, die net was aangenomen bij New Generation Model Management. Haar looks spraken me heel erg aan en ik wilde haar graag fotograferen. We planden een shoot in bij mij thuis en maakten de volgende foto's.

Tips voor je eigen test shoot

  • Draag niet te veel make-up
  • Neem meerdere outifts mee, maar zorg dat ze niet over the top zijn
    • Shirtjes met tekst zijn vaak afleidend
    • Laagjes kunnen zeker goed werken, maar let er op dat je het goed combineert
  • Oefen thuis alvast voor de spiegel met poses en gezichtsuitdrukkingen
  • Wees niet bang om uit je comfortzone te gaan wat betreft poseren!

Zou jij ook graag dit soort foto's van jezelf willen? Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie en mijn tarieven!

Naam *
Naam